dimecres, 31 de desembre del 2008

Sopa de porros i alguna llagrimeta

Cliqueu sobre la imatge

Permeteu-me que em posi una mica sensible aquesta nit. Cercant pelis relacionades amb aquestes festes no puc evitar portar-vos aquest clàssic del Frank Capra. Si l'aconseguiu sencera, la podeu veure mentre cuineu el sopar. Però anem a la sopa. No la feu ni massa aigualida ni massa espessa i serà un primer plat calent i agradable que preparar el cos per el que vindrà després. Fàcil de fer i econòmic....que ben mirat i amb el que s'acosta...ens ajudarà a estalviar. I ja sabeu...no hi ha recepta més bona que aquella que es cuina amb amor. Molt Bon Any Nou a tothom!
Sopa de porros

Ingredients per 4 persones:
4 porros grossos
1 ceba mitjana
2 patates mitjanes
Oli
Vi o cava
Sal
Pebre

Encenalls de parmesà

Talleu a trossets petits i poseu en una cassola (si pot ser de ferro colat) els porros, la ceba, i les patates a rostir amb una mica d’oli, sal i el pebre. Quant estigui dauradet tireu un got de vi o cava i deixeu que redueixi. Tireu l‘aigua justa (si pot ser d’ampolla millor) que ho cobreixi, tapeu la cassola i feu-ho bullir. Quant quasi s’hagi evaporat l’aigua tireu dos gots de llet sencera o fresca i una mica de mantega. Ho deixeu bullir una mica més i ho passeu tot per la batedora. Serviu calent amb bol o copa i cullera de postres. En l'últim moment poseu-hi per sobre un grapadet petit d'encenalls de formatge. Bon profit!

2 comentaris:

Unknown ha dit...

me gusto mucho tu alimento, es delicoso. en la cocina no hay idiomas.

Laura ha dit...

Vaya...pues me alegro..hiciste la sopa?? :-)